Piloote kimbutavad depressioon ja suitsiidimõtted

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piloot
Piloot Foto: SCANPIX

Piloodid vastutavad meeskonnaliikmete ning sadade reisijate eest, mis paneb neile peale üsna suure koorma ning teeb neist kõikvõimsad inimesed.

Suur vastutus võib viia depressiooni tekkeni ning kuna piloodid on sageli hirmul, et kui nad otsivad abi, kõrvaldatakse nad töölt, jääb abi ka saamata. Depressioon ja suitsiidimõtted kimbutavad paljusid piloote üle maailma, vahendab Travel and Leisure.

Harvard T. H. Chan School of Public Health viis läbi uuringu, kus küsitleti anonüümselt 1850 pilooti üle maailma. Uuringus osales kokku piloote rohkem kui 50 riigist, suurem osa neist oli Ameerika Ühendriikidest.

1430 inimest vastanutest olid piloodina töötanud viimase seitsme päeva jooksul. Nendest 13,5 protsenti ehk 193 inimest näitas depressiooni ilminguid. Kuigi valim oli väike, on see number haiguste kontrolli ja ennetuskeskuse andmetel kaks korda kõrgem Ühendriikide keskmisest.

Föderaalse Lennuameti reeglistiku kohaselt peavad piloodid läbima tervisetesti vastavalt vanusele kas üks või kaks korda aastas. Testi käigus küsitakse küll inimese mentaalse seisukorra kohta, kuid eraldi psüühilist seisundit keegi ei hinda.

Arstid, kes testi läbi viivad, näevad pilooti vaid testi tegemise päeval, mis tähendab, et nad ei suuda äratada pilootides tavaliselt piisavalt usaldust, et viimased ausalt oma muredest räägiksid. Seetõttu vastutavad suuresti pilootide tervise eest tegelikult lennufirmad ja ametiühingud, kes oma kontrollsüsteemidest avalikult rääkida ei soovi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles