Kruiisireisijate arv Eestis on aastaga oluliselt kasvanud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiis
Kruiis Foto: SCANPIX

Peagi lõppeval 2016. aastal on oluliselt suurenenud puhkusereisijate huvi kruiiside vastu. Tänavuseks kruiisituristide arvuks prognoositakse rekordiliselt 25 miljonit reisijat, mis on kaks korda rohkem kui kümme aastat tagasi.

Estraveli müügitulemused näitavad, et kruiisireisijate hulk on aastaga lausa kahekordistunud ning selle aasta müügikäive on prognoositult miljon eurot, ütles Estraveli pressiesindaja Janika Ritson. Kruiisireisijate hulka arvestatakse kruiisilaevadel ja purjelaevakruiisidel reisijad, kuid ei võeta arvesse liinilaevade reisijaid.

Ka Carlson Wagonlit Traveli müüginumbrid näitavad eestlaste huvi kasvu kruiisireiside suhtes. «Eelmise aastataga võrreldes on kasvanud meie kruiisijate arvu paarkümmend protsenti. Juurde on tulnud reisijaid, kes on alles esimesele kruiisile minemas,» ütles CWT tegevjuht Merike Hallik.

Olulisem on ehk seegi, et koos reisijate arvu kasvuga on kasvanud ka kruiisifirmade arv, keda klientidele pakutakse. Iga kruiisifirma on erinev laevadest kuni hinnaskeemini ja igale firmale leidub oma klient, lisas Hallik.

Kruiisilaevasid on maailmas 450 ringis. Kõige rohkem käivad kruiisipuhkustel USA, Saksamaa, Suurbritannia ja Austraalia elanikud. Kõige enam laevu seilab Kariibi meres, teisel kohal on Vahemeri, kirjeldas Ritson kruiisimaastikku.

Kruiise leiab igas hinnas, soodsamate reiside hinnad algavad 295 eurost. Ööpäev kruiisilaeval on odavam kui ööbimine sama taseme hotellis koos söögikordadega. Kõige kallimad kruiisid on ekspeditsioonid luksuslaevadel. Näiteks võib tuua 121-päevase ümbermaailma kruiisi luksuslikul Silversea laeval hinnaga alates 52 250 eurost. Keskmiseks kruiisi pikkuseks on 5-7 päeva, kuid on ka lühemaid (alates 3 päevast) kuni mitmekuiste kruiisideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles