Pildid: linnas on peidus antikommunistlikud päkapikud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päkapikk Wroclawis
Päkapikk Wroclawis Foto: Wikipedia

Poola Wrocławi linna on vallutanud väikesed päkapikud, kes kujutavad oma tegemistes paiga igapäevaelu ja minevikku.

Enamjaolt on kujud tehtud pronksist, nad on kõigest 30 sentimeetri pikkused ning kokku on neid ametlikult 163. Siiski on neid, kes väidavad, et kui hästi otsida, võib neid leida isegi kuni 350, vahendab Telegraph.

Esimene päkapikk, kes Wrocławisse end sisse seadis, oli Papa Päkapikk, kes asetati oma kohale juba 2001. aastal. Kõigi päkapikkude isana on ta veidi suurem kui tema kaaslased, ta on ka teistmoodi tehtud ning tema eesmärk on teistest ajaloolisem.

Papa pandi peatänavale, sest just seal kogunes 1980ndatel antikommunistlik põrandaalune liikumine, et protestida autoritaarse valitsemise vastu. Nemad pidasid päkapikku oma sümboliks.

 

#alegcukibbvaros #törpékmindenhol #wroclawdwarfs

A photo posted by ○ r s o l y a (@otthonbutik) on

Toona armastasid grupi liikmed päkapikke ka igale poole joonistada, et jätta endast märk maha ja nii kommunismiga võidelda. 2003. aastal lisati linna ka juba teine päkapikk ning 2005. aastal said Wrocławi koduks pidada juba järgmised viis päkapikku.

Linna turisminõukogu on teinud ka kaardi, kuhu on märgitud vanalinnas pesitsevad 52 päkapikku. Neid tuleb peamiselt otsida kõiksugu nurgatagustest, aknalaudade alt ja muudest varjatud paikadest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles