Pariis müüb armunute tabalukud põgenike aitamiseks maha

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armulukud Pariisis
Armulukud Pariisis Foto: SCANPIX

Pariisi sildasid on juba aastaid koormanud armunute tabalukud, mis on kohati muutunud juba konstruktsioonile ohtlikuks. 

Sildadelt on hakatud lukke juba ka eemaldama, sest nende raskus on liigse pinge alla seadnud silla konstruktsiooni. Nüüd otsustasid linnaametnikud aga laos seisvad tabalukud oksjonile panna ja saadud tulu põgenike aitamiseks annetada, vahendab Travel and Leisure.

Müügile läheb umbes 11 tonni jagu lukkusid. «Inimesed saavad osta viis või kümme, isegi terve puntra lukkusid üsna soodsa hinna eest,» ütles linnavalitsuse esindaja Bruno Julliard. Oksjoni eesmärgiks on maha müüa osa Pariisi modernsest ajaloost.

Ametnikud soovivad oksjoniga koguda kokku umbes 100 000 eurot, kõik lukud, mida maha ei müüda, sulatatakse üles ning müüakse siis. Oksjoni täpset kuupäeva ei ole veel paika seatud.

Organisatsioon Ei Armulukkudele, mis on lukkude eemaldamise eest pikalt võidelnud on päri linnaametnike otsusega need oksjonile panna. Oma avalduses kutsusid nad seda käiku tõeliseks armastuse väljenduseks ning nad avaldasid ka lootust, et teised maailma linnad seda eeskuju järgivad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles