Palma de Mallorca muutis taas nime

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palma de Mallorca
Palma de Mallorca Foto: SCANPIX

Palma de Mallorca oli seni tuntud kui Mallorca saare pealinn, kuid nüüdsest on linna ametlik nimi taas Palma.

See on juba kolmas kord kümne aasta jooksul, kui linn on otsustanud nime muuta. Kuigi enamik kohalikke kutsusid niigi linna Palmaks ning see nimi oli ka kõikidel siltidel, siis otsus nimi selliseks ka ametlikult muuta tuli alles eelmine nädal, vahendab Lonely Planet.

2008. aastal nimetas sotsialistlik partei eesotsas endise linnapea Aina Calvoga linna Palmaks. 2012. aastal muutis aga konservatiivne populaane partei eesotsas Mateu Iserniga linna nime tagasi Palma de Mallorcaks. Toona taheti tuua nimesse selgust ja anda paigale kindel identiteet, et inimesed ei ajaks seda segamini teiste paikadega nagu La Palma Kanaari saartel.

Nimele de Mallorca lisamine ajas aga vihale paljud natsionalistid, kes väitsid, et sel muutusel ei ole mingit seost paiga ajalooga. Siiski on teada, et nimi on seni tekitanud segadust isegi hispaanlastes rääkimata välismaalastes.

Konservatiivse populaarse partei liige Alvaro Gijon kinnitas, et kui nemad peaksid linnas taas võimule tulema, nimetavad nad selle taas Palma de Mallorcaks ümber. Tema sõnul tuleb olla praktiline ja turistidele Palma müümine on keerulisem kui Palma de Mallorca müümine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles