Astronaut Buzz Aldrin evakueeriti Antarktikalt

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buzz Aldrin
Buzz Aldrin Foto: AFP / Scanpix

86-aastane endine astronaut Buzz Aldrin oli Antarktikal reisil, kui tal tekkisid terviseprobleemid, mistõttu otsustati ta sealt evakueerida.

Aldrini halvenenud seisukorra tõttu otsustas Ühendriikide Rahvuslik Teaduse Sihtasutus ta Antarktikalt minema toimetada. Astronaut viidi Uus-Meremaa haiglasse ravile, vahendab news.com.au.

Praeguseks on tema meeskond teada andnud, et Aldrinil oli kopsus vedelikku, kuid ta on haiglas taastumas ning antibiootikumid ja muu ravi on hästi mõjunud.

Buzz Aldrin haiglas paranemas / Scanpix
Buzz Aldrin haiglas paranemas / Scanpix Foto: SCANPIX

Teadmata on veel, miks Aldrin Antarktikal oli, kuid hädaabikutsung tuli ühelt Lõuna-Aafrika Vabariigi turismifirmalt. Buzz Aldrin tegi Antarktikale  sõitmise kohta mitmeid postitusi ka sotsiaalmeedias.

Buzz Aldrin on endine astronaut, kes 1969. aastal käis koos Neil Armstrongi ja Michael Collinsiga kuul. Temast sai teine inimene maailmas, kes on kuul kõndinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles