Kuus ebatavalist suusakuurorti

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad
Suusatajad Foto: SCANPIX

Peamiselt tuntakse suusamaadena, kus kõrgetest mägedest alla vuhiseda, ikka Prantsusmaad, Austriat, Itaaliat ja Šveitsi.

Lisaks suurtele suusahiidudele on mõned ehk ära eksinud ka Andorrasse, Slovakkiasse, Rootsi või Jaapanissegi. Siiski on mõned paigad, kus suusatamisest üldiselt ei räägita, vahendab news.com.au.

Oukaimeden, Maroko

Marrakechi melust 80 kilomeetri kaugusel, kõrgetel Atlase mägedes, asub Oukaimedeni suusakuurort. Seal asub ka Aafrika kõige kõrgem suusalift, kuid kes armastab vanamoodsamat transporti, saab tippu sõita eesli seljas. Kogenud suusataja jaoks võib radade korrashoid veidi soovida jätta, kuid kui kõik teised kuurordid juba läbi käidud, tasub Marokot kindlasti proovida.

Mauna Kea, Hawaii

Mauna Kea tähendab tõlkes valget mäge. 4200 meetri kõrgune Hawaii saarte kõrgeim vulkaan on ainuke sealsetest, kus saab ka suusatada. Siiski ei ole siin otseselt suurt kuurorti, vaid tippu saamiseks tuleb suusad selga võtta. Kui aga oled ekstreemsuste armastaja, siis tasub kindlasti see retk ette võtta.

Puncak Jaya, Indoneesia

Indoneesiasse sõidetakse tavaliselt ikka päikese alla, kuid Puncak Jaya pakub päikesele jahedat vaheldust. Kokku on mäel neli liustikku, millest suusatada saab vaid ühel. Ka sellele ühele tuleks kiirustada, sest kliimasoojenemise tõttu on see ehmataval kiirusel sulama hakanud.

Mammothi mägi, California

Ühendriikides suusatamises ei ole midagi imelikku, kuid tavaliselt peetakse siis silmas Aspenit. Tegelikult saab aga suusad alla ka Californias. Mammothi mäel sajab igal aastal meetri jagu lund, mida kohalikud oskavad hästi ära kasutada. Nii leiab sealt mitmeid radu ja lumelauaparke.

Tiffindell, Lõuna-Aafrika Vabariik

Kuigi Tiffindell ei saa end ehtida üksnes loodusliku lumega, vaid abi tuleb paluda ka inimestelt, on see tõenäoliselt endiselt ainuke paik maailmas, kus saab ühel päeval käia safaril ja suusatamas. Ühtlasi saab sinna sõita meie mõistes hooajavälisel ajal, sest seal käiakse suusatamas maist septembrini.

Olümpose mägi, Kreeka

Jumalate kodu on nüüd koduks ka suusakuurordile, mida juhib Kreeka sõjavägi. Kolme kilomeetri kõrgusel asuv kuurort pakub piisavalt tegevust nii algajatele kui ka juba kogenud suusatajatele. Lisaks on seal ka lumelauarajad ning suusakoolid lastele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles