Kaart: ülevaade maailma kõige lõbusamatest linnadest

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chicago
Chicago Foto: SCANPIX

Mõnusalt aega veeta saab pea igas maailma paigus, kuid siiski on mõned linnad teistest oluliselt lõbusamad.

Time Out viis läbi põhjaliku uuringu, mille käigus küsitleti 20 000 inimest, et selgitada välja maailma kõige lõbusamad linnad. Vastajad pidid hindama linnade põnevust, meeldivust ning kas seal oleks soovi ka elada, toidukultuuri, kohalikke inimesi, sõbralikkust ja taskukohasust.

1. Chicago - Chicago valiti parimaks toidukultuuri, inimeste ja taskukohasuse poolest, kuid üheski kategoorias ei langenud nad madalamale, kui viiendale kohale.

2. Melbourne  - Melbourne jõuab sageli kõiksugu uuringutes sõbralikkuse, lõbususe ja hea elamispaiga poolest nimekirjade tippu.

3. Lissabon - kõige kõrgemini hinnatud Euroopa linn. Peamiselt kiideti sealseid kohalikke elanikke, kes on äärmiselt sõbralikud ning lävivad ilma suurema probleemita vajadusel kõikide võõrastega.

4. New York - vastustest paistis välja, et inimesed, kes juba New Yorgis elavad, on sellest linnast tõeliselt vaimustuses, isegi kui parajasti peaks olema stressirohke periood. New Yorki peeti ka kõige põnevamaks linnaks, sest seal alati toimub midagi.

5. Madrid - seal ei tee inimesed pea kunagi ületunde, mistõttu jääb piisavalt aega lõbutsemiseks ning teistega suhtlemiseks.

6. Mexico City - Mehhiko pealinna  peeti üheks parimaks toidukultuuri poolest, sest lisaks heale maitsele on sealsed toidud veel ka väga odavad.

7. Sao Paulo - Brasiilia suurlinn jäi New Yorgi järel põnevuses teisele kohale. Lisaks said siin kõrgeid hinnanguid ka kohalik ööelu ning toidukultuur.

8. Los Angeles - kuigi linn ei olnud esirinnas taskukohasuse või isegi sõbralikkuse poolest, selgus siiski, et sealne melu on paiga külastamist väärt.

9. Barcelona - Barcelona on koht romantikutele, siin juuakse juba lõunasöögi kõrvale klaasike ning samuti tuleb siin üsna tihti ette armusuhteid tööjuures. Siiski head maitseelamust siit otsida ei maksa, sest Barcelona lõpetas selles kategoorias viimasena.

10. London - Inglismaa pealinn sai hävitava hinnangu taskukohasuse ning sõbralikkuse kategooriates. Siiski on nad suured ööelu nautlejad ja veedavad rohkem hommikutunde pohmellis, kui paljude teiste riikide rahvad kokku.

11. Hong Kong - Hong Kongi peeti oma taskukohasuselt väga heaks paigaks, kus elada või mida külastada. Lisaks meeldib siinsetele elanikele käia väljas söömas ja lähedastega suhelda.

12. Miami - sealsed kohalikud elanikud on väga sõbralikud, kuid samas nad teavad, mida soovivad. Nii on nad üsna altid näiteks restoranides toite tagasi saatma, kui need ei peaks meeldima. See paneb aga restorani omanikke veelgi rohkem pingutama.

13. Tokyo - kultuurihundid külastavad sageli muuseume, kuid läbi hüpatakse alati ka mõnest baarist, mistõttu võib karaokehuviline turist siin endale hulgaliselt meelepärast leida.

14. Singapur - lisaks lõbususele hinnati Singapuri ka tema turvalisuse poolest, sest vaid üks protsent kohalikest väitis, et nad ei tunne öösel tänaval kõndides end turvaliselt.

15. Pariis - Pariisi ööelu on katkematu ja meeletu. Kohalikele meeldib käia kohvikutes, baarides, pubides või ükskõik kus, kus saab sõpradega mõnusalt aega veeta.

16. Sydney - Sydneys kihavad armulood töökohas,  pikad pohmellid hommikutundidel ja üheöösuhted, mistõttu peaksid sinna minema just need, kes vähemalt ühest neist kolmest huvitatud.

17. Dubai - Dubai on äärmiselt turvaline paik, kus liikuda, sest paljud kohalikudki usuvad, et kui peaksid kaotama oma rahakoti, saad selle koos kogu sisuga hiljem ka tagasi. Lisaks on sealsed inimesed väga sõbralikud, seega kohalikega kontakti leidmine ei tohiks olla probleem.

18. Kuala Lumpur - see on ilmselt kõige tõenäolisem paik, kus leiab endale väga kiiresti uue sõbra. Ühtlasi meeldib neile uute tutvustega ka väljas käia, mistõttu jõudis Kuala Lumpur ka lõbusate linnade edetabelisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles