Mees, kes üritab ujuda üle Atlandi ookeani

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Hooper
Ben Hooper Foto: SCANPIX

Ajalooline teekond saab alguse Aafrikast ning leiab loodetavasti õnneliku lõpu Brasiilias.

Ben Hooper asub üsna pea Senegalist 3000 kilomeetri pikkusele teekonnale, et see siis nelja kuu pärast Põhja-Brasiilias lõpetada. Hooper ujub iga päev umbes kümme tundi ja selle aja jooksul lubab ta endale vaid ühe pausi, vahendab Lonely Planet.

Selleks, et Hooper jõuaks Guinnessi maailmarekordite raamatusse, peab ta ujuma vähemalt 1632 meremiili. Oma teekonna planeerimisel on ta seda ka silmas pidanud ning arvestanud täpselt välja ka hoovuste mõjud.

Temaga on kaasas ka tugimeeskond, kes talle iga 20-30 minuti tagant süüa ja juua annavad. Oma teel läbib mees ka mitmeid ohtlikke, meduuside ja haide lemmikpiirkondi. Öösiti magab Hooper küll paadil, kuid päeval üritab ta selle võimaluse kasutamist igati vältida. Päeviti on nõus mees paadile ronima vaid siis, kui peaks olema oht tema elule või tervisele.

Lisaks üritab ta teekonda läbida ilma ujumisülikondasid kasutamata, 26-34 kraadine vesi peaks olema selleks piisavalt soe. Hooperile tekkis selline idee juba lapsepõlves, kui ta oleks peaaegu ära uppunud. Sellest ajast peale on ta ujudes läbinud juba rohkem kui 12 miljonit meetrit ning nüüd üritab ta teha midagi, mida keegi teine varem teinud ei ole.

Mitmed inimesed on alustanud ka projekti toetamist, kuid kõik raha, mis sellega kogutakse, annetatakse heategevusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles