Kuidas kõige paremini talvemasendusest üle saada?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandja võib äärmisel juhul töötaja puhkuseplaanidesse sekkuda ja ta erandkorras tööle kutsuda.
Tööandja võib äärmisel juhul töötaja puhkuseplaanidesse sekkuda ja ta erandkorras tööle kutsuda. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi võib tunduda, et talveväsimuse viib hetkega ära mõnus puhkus päikese all, ei pruugi see olla kõige parem lahendus.

Hoopis olulisemaks päikesepaistelisest ilmast on see, kui palju saab inimene seda päevas nautida. Alati ei sõltu kõik soojast ilmast, vaid päeva kestusest, vahendab Lonely Planet.

Seega järgmine kord reisi planeerides tuleks vaadata, millises paigas kestab päev kõige kauem ning mitte rõhuda sihtriigi temperatuuripügalatele. Brigham Youngi ülikoolis tehtud uuringust selgus, et inimeste meeleolu ei mõjutagi nii väga vihmased, liialt soojad ilmad või kõrge saastatusega linnad.

Kuigi eeldati, et need faktorid mõjutavad inimese meeleolu kõige enam, siis selgus, et seos on olemas hoopis meeleolu ja päeva pikkuse vahel, sõltumata sellest, milline ilm sel perioodil puhkamispaigas valitses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles