Oktoobris läbis Tallinna Lennujaama üle 210 000 reisija

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam
Tallinna Lennujaam Foto: Scanpix / Õhtuleht
Oktoobris teenindas Tallinna Lennujaam üle 210 000 reisija, võrreldes mullusega kasvas reisijate koguarv 1,7 protsenti. 
Regulaarlendudel suurenes reisijate arv 7,8 protsenti. Regulaarreisijate hulka kasvatab suurem otseühenduste arv Stockholmi, Müncheni, Vilniuse ja Dublini liinidel, rääkis Tallinna Lennujaama turundusdirektor Eero Pärgmäe. 

 
«Eesti lennunduse kohta on viimasel ajal tulnud palju väga häid uudiseid, alates British Airwaysi tulekust Londoni liinile kuni Nordica strateegilise koostööni LOTiga. Tänavu püsib reisijate arv aasta lõpuks mullusega sarnasel tasemel, kuid positiivsed arengud näitavad, et meil tuleb üha enam olla valmis kiiremaks reisijate arvu kasvuks järgmistel aastatel,» märkis Pärgmäe.

 
Lendude keskmine täituvus oktoobris püsis mullusega samal tasemel, ulatudes 69 protsendini. Regulaarlennud toimusid 30 sihtkohta, iga päev teenindati keskmiselt 6800 reisijat ja toimus keskmiselt 115 lennuoperatsiooni.

 
Suurim lennufirma nii oktoobris kui ka kogu aasta lõikes on Nordica, kelle turuosa ulatub 17 protsendini. Järgnevad airBaltic, Ryanair, Lufthansa ja Finnair, kelle turuosad püsivad 10 ja 15 protsendi vahel.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles