7 rõvedat asja, mida reisides tahtmatult teed (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljajalu vannitoas
Paljajalu vannitoas Foto: SCANPIX

Kuigi enamik inimesi peab end ilmselt väga terviseteadlikuks, peseb alati käsi enne söömist või pärast tualetis käimist, siis on mõningad väga ebameeldivad asjad, mida teeme tahtmatult.

Need tegevused kaasnevad just reisimisega ning tihti teeme neid täiesti tahtmatult, mõtlemata, et see võib olla kuidagi ebahügieeniline, vahendab TripAdvisor.

1. Läbime turvakontrolli paljajalu - kuigi turvakontrollis pakutakse sageli kilest sussikesi, siis paljud keelduvad sellest võimalusest ning lähevad kontrollist paljajalu läbi. Mõtle vaid inimestele, kes kõik on sealt samast varem paljajalu läbi käinud ning ilmselt ei ole vahepeal keegi neid põrandaid pesnud. Hea oleks vähemalt sokidki kaasa võtta, mida siis ajutiselt jalga tõmmata.

2. Pärast turvakontrolli ei pesta käsi - turvakontrollis antakse asjade panemiseks väikesed kastid, kuid enne sind on sinna kasti asetanud oma asju tuhanded teised reisijad. Muuhulgas on sinna tee leidnud kindlasti ka jalanõud. Today tehtud uuringust selgus, et nendest kastidest leiab hulgaliselt kahjulikke baktereid ning isegi väljaheiteid.

3. Juuakse joogipurskkaevudest - kuigi see võib tunduda hea moodus, kuidas soodsalt janu kustutada, siis on tõestatud, et tihti on avalikel joogipurskkaevudel rohkem baktereid, kui keegi suudab kokku lugeda, mistõttu oleks mõistlikum siiski kas endale veepudel osta või siis vana kusagil mujal täita.

4. Telefoni kasutamine söömise ajal - söömise ajal võib telefonist meelelahutuse otsimine tunduda ahvatlev, eriti kui einestad üksi. Siiski on uuringud tõestanud, et telefoni ekraan on üsna räpane ning kui näpid oma nutiseadet ja siis haarad leiva järele ei ole see üldse hügieeniline.

5. Sa ei kasuta plätusid  - plätusid kasutatakse tavaliselt silmanähtavalt avalikes paikades nagu hostelite vannitoad või jõusaalid, kuid keegi ei tule selle peale, et sama võiks teha ka hotellitoas. Kuigi tube koristatakse pidevalt, ei ole see piisav ning enda kaitseks võiks siiski plätud jalga jätta.

6. Kasutad hotelli telekapulti - kuigi hotellitoad küüritakse alati ilusti puhtaks, siis pult on küll asi, mis enamikust koristajatest puutumata jääb. Houstoni ülikoolis tehtud uuringust selgus, et telekapult on hotellitoas üks mustemaid asju.

7. Lennuki tualeti paljajalu kasutamine - ühtegi teise avalikku tualetti ilmselt keegi paljajalu ei läheks, kuid millegipärast tehakse seda lennukis. Lennukit tabab aeg-ajalt turbulents, inimesed on unised või veidi vintis, mistõttu ei pruugi sihtimine ning enda järelt koristamine alati õnnestuda. Seega, kui külastada tualetti paljajalu või sokkis, võtad sealt endaga kaasa ka mustuse, mis eelnevad reisijad on endast maha jätnud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles