Video: maailma kõige lühem lennuliin on väga populaarne (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loganairi Britten Norman
Islander lennuk lennul
Loganairi Britten Norman Islander lennuk lennul Foto: SCANPIX

Šotimaa lennufirma Loganair pakub maailma kõige lühemat lennuliini, mille pikkus on kolm kilomeetrit ja mis läbitakse enam-vähem kahe minutiga, keskmiselt ühe minutiga, kuid heade ilmaolude juures vaid 53 sekundiga, mis on rekord.

Šoti meedia teatel tähistas Loganair eile sel liinil ühe miljoni reisijani jõudmist.

Kolmekilomeetrine lend toimub Orkney saarestiku kahe saare, Westray ja Papa Westray vahel ja kestab väga lühikest aega, kuid samas on see kohalike seas väga populaarne, võimaldades ühelt saarelt kiiresti teisele jõuda.

Liini miljones reisija oli Royal Bank of Scotland töötaja Anne Rendall, kes on sellel liinil püsiklient. Ta on lennanud kahe saare vahel üle 10 000 korra, tegeledes mõlema saare elanike pangandus- ja rahaasjadega.

Westray ja Papa Westray saarte vahel lendab kaheksakohaline väikelennuk Pilatus Britten-Norman BN-2B-26 Islander. Loganairi teatel on see lennuliin nende «kroonijuveel», olles samas üks populaarsemaid ja turvalisemaid.

Loganair käivitas kolmekilomeetrise lennuliini 1967. aastal. Lennud Westray ja Papa Westray vahel toimuvad edasi-tagasi viiel päeval nädalas. Laupäeviti lennatakse ainult Westraylt Papa Westrayle ning pühapäeviti Papa Westraylt Westrayle.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles