Natsi töölislaagris saab soodsalt ööbida (3)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prora töölislinnak
Prora töölislinnak Foto: SCANPIX

Hitler ehitas Rügeni saarele suure töölislinnaku, kuid see hüljati juba 1939. aastal, kui puhkes Teine maailmasõda.

Kuigi töölised ei jõudnud kunagi end uutes kodudes sisse seada, siis majad olid juba ehitatud ning need seisid aastakümneid lihtsalt jõude. Nüüd avati Saksamaa ilusamate randade ääres suur kuurort, kus saab endale üsna soodsa hinna eest toa broneerida, vahendab Daily Mail.

Ühtlasi võib sinna ka kortereid soetada, kuid kuna peamiselt on tegu luksuslike merevaatega katusekorteritega, siis on need hinnad üsna krõbedad.

Kui aga suunduda puhkusele lühemaks perioodiks võib kaheinimese toa saada üheks ööks 71 euro eest. Need, kes on nõus ööbima aga võõrastega ühes toas, saavad endale koha reserveerida vaid 32 euro eest.

Prora kuurort on tekitanud vastakaid arvamusi. Leidub neid, kes arvavad, et kuurort ei ole töölislinnakule päris sobiv otstarve. «See on koht, kus treeniti 20 000 inimest töötama ja sõdima,» rääkis ajaloolane Katja Lucke. Teisalt arvatakse aga, et koht on kaunis ning väärib uut algust. «Minevik on minevik. Prora võisid ju natsid ehitada, kuid nende sõdurid seda kunagi ei kasutanud. Nüüd on koht tõeliselt võrratu, külastajad tahavad tagasi loodusesse ja nautida selle ilu,» kirjeldas kunagist linnakut projekti esindaja.

Linnakus pidid esialgu end sisse seadma 20 000 töölist, kes oleks pidanud nautima sealset värsket õhku ja läbima mitmeid koolitusi natsi ideoloogiast. Sellest oleks saanud maailma suurim töölislaager, mis on peaaegu viie kilomeetri pikkune. Hiljem langes see kuurort kommunistide kätte ning seda kasutati kasarmutena. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles