Välisministeerium soovitab vältida reisimist Egiptuse suurematesse linnadesse

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse mees ootab Giza püramiidide juures turiste.
Egiptuse mees ootab Giza püramiidide juures turiste. Foto: SCANPIX

Välisministeerium soovitab ebakindla ja muutuda võiva julgeolekuolukorra tõttu jätkuvalt hoiduda reisimisest Egiptuses Kairosse, Aleksandriasse, Suessi, Luxorisse ja teistesse suurematesse linnadesse.

Punase mere äärsetes puhkusepiirkondades on ministeeriumi teatel olukord rahulik ja suurt vägivallaohtu ei ole. Eesti turistidel tuleks järgida reisikorraldajate ning kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi.

11. veebruaril teatas Egiptuse president Hosni Mubarak oma tagasiastumisest. Sõjavägi on võtnud riigis võimu ning lubanud hakata läbi viima reforme. Täpsed meetmed avalikustatakse järk-järgult.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on julgeolekuolukord Egiptuses rahunemas. «Viimastel päevadel ei ole toimunud rünnakuid välismaalaste vastu. Siiski on asutustes ja ettevõtetes olnud meeleavaldusi seoses paremate palga- ja töötingimuste nõudmisega ning kriisi majanduslik mõju annab tunda kogu Egiptuses,» ütles ta.

Paet lisas, et arvestades Egiptuse arengute olulist mõju ka teistele Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika riikidele, on tähtis, et riik võtaks rahumeelselt suuna reformidele ning vabadele valimistele.

Egiptuses viibivatel kodanikel soovitab välisministeerium kinni pidada tänavatel viibimise keelust, mis rakendub suuremates linnades 00.00-06.00 ning jälgida sellekohaseid teateid. Välisministeerium soovitab Eesti kodanikel jätkuvalt vältida rahvakogunemisi.

Kiire konsulaarkaitse tagamiseks soovitab välisministeerium kodanikel end enne reisi välisministeeriumi kodulehel registreerida. Ankeedi leiab välisministeeriumi kodulehelt. Välisministeerium tuletab veel kord meelde vajadust sõlmida enne reisi reisikindlustusleping.

Välisministeerium jälgib olukorda Egiptuses ning annab vajadusel operatiivselt nõuandeid reisijatele. Ööpäevaringselt on võimalik saada konsulaarabi telefonil +372 53 01 9999. Täiendavat infot reisimisest Egiptusesse leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles