NOËP räägib oma Beiruti reisist ja seal filmitud uuest muusikavideost

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpper koos kolme Beiruti lapsega, kes lõid kaasa tema uues muusikavideos.
Kõpper koos kolme Beiruti lapsega, kes lõid kaasa tema uues muusikavideos. Foto: Andres Kõpper

Elektroonilist poppi viljelev Andres Kõpper, artistinimega NOËP, käis septembris Liibanoni pealinnas Beirutis kontserti andmas ning filmis seal veedetud aja jooksul ka uue ja põneva muusikavideo. 

Kõpperi sõnul on poliitiline olukord riigis küll keeruline, kuid inimesed on seal sellest hoolimata väga sõbralikud ja abivalmid. Liibanonis elab nimelt üle nelja ja poole miljoni inimese, kellest suure osa moodustavad põgenikud. Elada tuleb kõigil Eestist mitu korda väiksemal territooriumil.

«See, mida ma Beirutis nägin ja kogesin, oli midagi sootuks erinevat meie elukeskkonnast. Bussiliiklus on seal peaaegu olematu, tänavatel ei ole suures osas nimesid ning kuna rongiliiklus seal hetkel ei toimi, oli rongijaamast tehtud näiteks klubi,» meenutab ta. Muusiku sõnul oli ainukeseks toimivaks transpordivahendiks takso, kuid tänavanimede puudumise tõttu oli taksojuhtidele üsna keeruline seletada, kuhu vaja sõita on: «Kohalikud pidid alati abiks olema, kuid õnneks olid nad alati väga abivalmid.»  

Kontserdipaik Beirutis. Foto:
Kontserdipaik Beirutis. Foto: Foto: Andres Kõpper

Kõpper läks Beirutisse kontserti andma, kuid seal veedetud aja jooksul filmis ta koos foto- ja videograaf Mart Varesega oma kõige uuemale singlile «Rooftop» ka muusikavideo. «Video on filmitud Beiruti getolikus piirkonnas ja selle peategelasteks on kolm kohalikku last, vanuses 10-12 aastat» räägib Kõpper.

Muusiku sõnul olid lapsed vaatamata oma vanusele väga professionaalsed tantsijad ja täiskasvanuliku ellusuhtumisega: «Ka inglise keel oli neil suus, mis mulle tõtt-öelda suure üllatuse valmistas.»

Beirut. Foto:
Beirut. Foto: Foto: www.flickr.com

Kõpperi uus muusikavideo loole «Rooftop» tuleb välja 28. oktoobril. Tegu ei ole tema esimese muusikavideoga, mis on filmitud välismaal. Kõpperi eelmise singli «Golden» muusikavideo on filmitud näiteks Maldiividel. 

Kuula NOËPi uut singlit «Rooftop» SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles