Itaalias avati tasuta veinipurskkaev

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vein
Vein Foto: SCANPIX

Alles hiljuti avati Rumeenias õllepurskkaev ning nüüd on kord itaallaste käes. 

Tasuta veinipurskkaev avati Abruzzos, et anda värskendust palveränduritele, kes läbivad kuulsat Cammino di San Tommasot. Kraanid on purskkaevul avatud kogu aeg ning igaüks võib sealt tasuta enda magu täita, vahendab Travel and Leisure.

Kohalik veinitegija Dora Sarchese annab purskkaevu töös hoidmiseks omatehtud punast veini. Siiski hoiatas naine kõiki, et tegu ei ole purjutamiseks mõeldud kohaga ning ühtlasi ei ole tegemist mingi reklaamitrikiga.

Projekt sündis koostöös mittetulundusühinguga, kes vastutab Cammino di San Tommaso toimimise eest. Tee on 225 kilomeetri pikkune ning ühendab omavahel Roomat ja Ortonat. Ortonasse on maetud Jeesuse üks jüngritest, Püha Toomas.

Varasemalt on Itaalias purskkaevud veiniga täidetud olnud vaid ajutiselt. Itaalia võttis selle purskkaevu ehitamisel eeskujuks Hispaania Camino de Santiago palverännakutee ääres oleva purskkaevu, mis seal juba aastaid kõndijaid veiniga kostitab.

Hiljuti avati Rumeenias ka õllepurskkaev, kuid seal tuleb oma joogi eest enne maksta, kui omapärast kaevu katsetama saab asuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles