Täna hilinevad süsteemivea tõttu kümned lennud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
United Airlinesi lennukid
United Airlinesi lennukid Foto: SCANPIX

Täna hilinevad kümned United Airlinesi lennud süsteemivea tõttu, mis on tekitanud suuremat hirmu ka lennufirmade küberrünnakute ees.

United Airlines on maailmas suuruselt kolmas lennufirma ning süsteemis tekkinud, kuid seni avalikustamata vea tõttu on seni hilinenud juba  rohkem kui 60 lendu, vahendab The Independent.

«Me oleme süsteemitõrkest, mis hilinemisi põhjustab, teadlikult. Me teeme selle nimel tööd, et probleem lahendada ja kõik kliendid esimesel võimalusel sihtkohta toimetada. Me vabandame tekkinud ebamugavuste pärast,» ütles lennufirma esindaja.

Sel aastal on lennufirmasid tabanud mitmed probleemid arvutisüsteemidega, mistõttu on esile kerkinud ka küberrünnakute suurenenud oht. Augustis tekkisid tõrked maailma suurima lennufirma, Delta Airlinesi, töös. Toona jäi ära sadu lende ning tuhanded hilinesid. Lennufirma enda sõnul ei häkitud nende programmidesse sisse, kuid küberturvalisuse eksperdid jäid selle avalduse suhtes skeptiliseks.

Eelmisel kuul hilinesid mitmed British Airwaysi lennud. Nende esindaja sõnul tekkisid neil tõrked lennule registreerimise süsteemiga.

Lennufirmad toetuvad oma töös peaaegu täielikult arvutisüsteemidele. Kuigi kõike etappe annab läbida ka manuaalselt, siis võitab see palju rohkem aega ning sellest on tingitud ka pikad hilinemised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles