Sri Lanka omapärane loodus on matkahuviliste paradiis

Indrek Tenno
, Teoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sri Lanka on üks paras imede maa. Umbes pooleteise Eesti suurune saar asub India lõunatipust vaid kiviviske kaugusel, kuid on oma suurest naabrist täiesti erinev.

Inimesed on siin rahulikumad ja ujedamad ega lähe endast välja ka siis, kui selleks on põhjust. Sri Lanka on valdavalt budistlik maa, millest ka inimeste teistsugune meelsus, samas kui naabruses Lõuna-Indias valitseb hinduistlike kultuste temperamendirohke virvarr. Sri Lanka ajalugu on küll alati olnud Indiaga seotud, kuid tänapäeval tähendaks selle maa ja sealsete inimeste samastamine India või hindudega ränka solvangut.

Saare vanima kihistuse põliselanikud on välimuselt hämmastavalt sarnased Austraalia aborigeenidega. Sellest saab kohe aru igaüks, kes on kasvõi korra pildilt põlisaustraallast näinud. Hiljem peamiselt praeguse India aladelt sisse rännanud inimesed jagunevad suuremalt jaolt budistideks ja vähem on hinduiste. Pärastpoole on eri koloniaalperioodide käigus lisandunud hollandlasi, portugallasi ja britte, kelle järeltulijad annavad tooni peamiselt rannikualadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles