Reisile teiega

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Algava turismihooaja ja koolivaheajaga seoses pole paha meenutada, millised ohud võivad reisiselle tabada, kui just pole soovi saada ekstreemset elamust beduiinist hambaarsti juures või kaotada süda mooramaa mehele.

Kõige suurem viga, mida lastega pered reisile asudes teevad, on väikese esmaabipaki kojuunustamine, rääkimata sellest, et arukas oleks ennast vähemalt kollatõve vastu vaktsineerida. Nii arvab aastaid reisisaatjana töötanud Jane Vilson. «Isegi söetablette ei võeta kaasa,» nendib ta.

Beduiinist hambaarsti juures

Millegipärast arvavad esimest korda eksootilisse riiki suunduvad eestlased, et apteek on nurga taga ja meditsiin sama kättesaadav nagu Eestis.

«Samas ei saa lootma jääda eksootilise maa apteegile – sealsetel apteekritel on ükskõik, mida ostjale kaela määrida,» teab Vilson. Vastukaaluks märgib kaheksa aastat reisisaatjana tegutsenud Harald, kes oma perekonnanime avalikustada ei soovi, et nende firmas oli nn valveapteek alati olemas ja kaasas, et hädalisi turgutada, ning tema meelest aitavad soojamaa apteekides pakutavad rohud alati paremini kui Euroopast kaasa võetud droogid. «Igas riigis on oma eripärad, kaasa arvatud bakterid, ja kohalikud rohud on justkui teistsuguse, efektiivsema toimega,» usub ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles