Oktoberfesti külastajate arv oli rekordiliselt madal

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoberfest
Oktoberfest Foto: SCANPIX

Oktoberfest on turistide hulgas olnud seni väga populaarne, kuid selle aasta külastajanumbrid langesid 15 aasta tagusele tasemele.

Sel aastal külastas kuulsat õllefestivali umbes 5,6 miljonit inimest. Võrreldes eelmise aastaga on see 300 000 õllejoojat vähem ning nii madal oli viimati see number 2001. aastal, kui pidutsema tuli 5,5 miljonit inimest, vahendab The Local.

Ka eelmisel aastal oli märgata külastajatearvu langust, kui 2014. aastaga võrreldes väisas õllepidu 400 000 inimest vähem.

Sel aastal oli Münchenis festivali ajal tugevdatud turvameetmeid läbiva terrorismiohu tõttu. Esimest korda pärast 200-aastast pausi ümbritsesid festivali ala taas kontrollpunktid, kus uuriti läbi kõik inimesed, kes peoalale soovisid pääseda.

Kuritegevus vähenes küll 15 protsenti, kuid seksuaalkuritegude arv jällegi kasvas. Sel aastal teatati politseile 31 juhtumist, kuid eelmisel aastal oli see number kümne võrra väiksem. Grupeering Turvalisem Wiesn Tüdrukutele ja Naistele oli üles seadnud ka oma tugipunktid, mida külastas festivali ajal kokku 215 naist.

Taskuvarguseid ning kähmlusi toimus sel aastal aga vähem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles