Neli nippi keelebarjääri vältimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
keelebarjäär
keelebarjäär Foto: SCANPIX

Keele mitte valdamine tekitab raskuseid reisi nautimisel, kuid need neli nippi aitavad seda vältida.

Kuigi multikeelne on moodne olla, siis kõiki keeli ära õppida ikka ei jaksa. Selleks puhuks tasuks appi võtta mõned nipid, mis teevad kohaliku keele mõistmise kergemaks ja seega ka restorani või tualeti leidmise hõlpsamaks, vahendab Travel + Leisure.

1. Tee põhiasjad selgeks

Kui koolis võis olla jube tüütu istuda mõnes keeletunnis, siis modernsed rakendused muudavad keele õppimise palju lõbusamaks. Rakenduste abil küll keelt täielikult selgeks ei saa, kuid põhiasjad õpib ära väga kiiresti.

2. Lae sobiv tõlkerakendus

Juhul kui saabud sihtkohta ja su keeleoskused veavad sind alt, on mõtekas telefoni alla laadida tõlkerakendus. Selle abil saad kiiresti ja mugavalt tõlkida ühest keelest teise nii sõnu kui ka pikemaid fraase.

3. Palu lisaabi

Hea võimalus välisriigis kindlustunnet tekitada, on palgata omale professionaalne tõlk. Tõlgi palkamine on võimalik enamikes riikides ning tasub kindlasti ära kui kiire ja efektiivne kohalike mõistmine on reisi õnnestumise kohapealt äärmiselt vajalik. 

4. Näita pilte

Kui kohaliku keelega esineb siiski raskuseid, siis võib piltide abil selgitada inimestele, mida sa öelda tahad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles