5 näpunäidet virmaliste pildistamiseks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virmalised
Virmalised Foto: SCANPIX

Virmalised väärivad palju tähelepanu oma ilu ja värvilisuse tõttu, oleks hea teada mõnd näpunäidet nende ideaalseks jäädvustamiseks.

Travel + Leisure'i fotograaf Jamie Carter koostas viiepunktilise nimekirja, mida järgides saab jäädvustada kauneid pilte virmalistest.

Need on viis nippi, mida tuleks järgida:

1. Unusta oma nutitelefon

Nutitelefon tasub kõrvale jätta, kuna selle kaameral puudub ööpildistamiseks vastav sensor.

Parimal kaameral virmaliste pildistamiseks peab olema lainurkobjektiiviga kaamera. Külma ilmaga tasub võtta igaks juhuks kaasa kaamera lisaaku.

2. Suuda teha vahet pilvedel ja virmalistel

Kui sa pole kindel, kas tegu on metsa tulena tuntud hallikas-rohelise kumaga, siis tasub teha pilt. Foto võimaldab kontrollida, millega on tegu. Kaamera omab vastuvõtlikumat sensorit, kui meie silmad ning suudab jäädvustada erksamaid ja selgemaid pilte.

Virmalised/Scanpix
Virmalised/Scanpix Foto: /Caters News Agency

3. Ole loominguline!

Fotokvaliteet sõltub üldiselt vahenditest, kuid suurt rolli mängib ka loomingulisus. Tee virmalistega näiteks selfie, et lisada pildile omapära ja särtsu.

Virmalised/Scanpix
Virmalised/Scanpix Foto: /Caters News Agency

4. Seadista kaamera õigesti üles

Virmaliste pildistamise juures on oluline kindlustada, et kaamera ei väriseks ajal, mil jäädvustad ilusat hetke. Selle vastu aitab kvaliteetne kaameraalus, mis hoiab kaamerat paigal ning võimaldab tabada kõige ilusamaid värve.

5. Otsi õige koht virmaliste pildistamiseks

Parim nõuanne on minna õigesse kohta. Tuntuimad kohad virmaliste kohtamiseks on Alaska, Island, Põhja-Kanada või Lapimaa, kus arktiline metsikus ilmutab end enim talve keskel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles