Zika tõttu ei soovitata reisida juba 11 Aasia riiki

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
rasedus
rasedus Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide haiguste kontrolli ja ennetuskeskus on välja andnud Zika hoiatuse kokku juba 11 Aasia riigi kohta. 

Ametivõimud soovitasid rasedatel naistel vältida reisimist Kagu-Aasia riikidesse ning Maldiividele, sest seal on potentsiaalne risk nakatuda Zika viirusesse, mis võib kahjustada veel sündimata beebisid, vahendab Time.

Välja toodi täpsemalt 11 riiki: Brunei, Myanmar, Kambodža, Indoneesia, Laos, Malaisia, Maldiivid, Filipiinid, Tai, Ida-Timor ja Vietnam. Nendes piirkondades on ka varem viirust esinenud ning arvatavasti on paljud kohalikud sellele immuunsed, kuid turistid seda ilmselt ei ole.

«Rasedad naised, kes reisivad Kagu-Aasiasse, võivad Zikasse nakatuda. Riskitase on teadmata, kuid ilmselt on see madalam kui riikides, kuhu Zika jõudis alles esimest korda ning nüüd laialdaselt levib,» rääkis haiguste kontrolli ja ennetuskeskuse esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles