200 turisti jäid Indoneesias purskavale vulkaanile lõksu

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barujari vulkaan purskamas
Barujari vulkaan purskamas Foto: SCANPIX

Indoneesias hakkas teisipäeval ootamatul purskama vulkaan, jättes sajad matkajad eluohtlikku lõksu.

Indoneesia Barujari vulkaan paiskas õhku hiiglasliku tuhasamba hetkel, mil pea 400 inimest olid mäel matkamas. Paljude seiklejate asukoht on nüüdseks teada, kuid endiselt on umbes 250 turisti asukoht teadmata, vahendab Travel and Leisure.

Ametivõimude hinnangul on paljud nendest veel endiselt matkaradadel, sest retke tegemine mäel võtab aega umbes kolm päeva. Vulkaanipurske hetkest on piirkonnast evakueeritud 1100 inimest. Kohe kuulutati välja ka ohutsoon, kuid mõned turistid on seda endiselt eiranud, sest nad on soovinud jääda looduse vaatemängu imetlema ning pildistama.

Tuhasammas ulatus umbes kahe kilomeetri kõrgusele ning selle tõttu on häiritud ka mitmed Bali lennujaama lennud. Lähedal asuvad talud ja loodus on kaetud tuhakihiga, kuid linnadesse ei ole tuhk jõudnud.

Barujari vulkaan on pisike ning asub Rinjani mäe sees, mis on üks Indoneesia 130st aktiivsest vulkaanist. Esimene hoiatus vulkaani aktiviseerumise kohta tehti aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles