Uus rakendus aitab ravida lennuhirmu

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuhirm
Lennuhirm Foto: SCANPIX

Uus rakendus annab reisijatele detailset informatsiooni iga lennu kohta, mida tavaliselt jagatakse vaid personalile ning see peaks ka inimeste lennuhirmu oluliselt vähendama. 

SkyGuru rakendus selgitab kasutajale õhkutõusu ja maandumise protseduure. Ühtlasi annab see infot, millal ning kui suurt turbulentsi on lennu vältel oodata, vahendab Lonely Planet.

Rakendus kasutab info andmiseks telefoni enda seadeid, nii näeb ta ära milline on rõhk ning kus parajasti lennatakse. Kui lennuk peaks sattuma tugevasse turbulentsi, kuvab rakendus ekraanile erinevaid julgustavaid tekste, mis peaksid lennuhirmus inimest rahustama.

Selleks, et rakendust kasutada, tuleb reisijal sisestada sinna päev enne väljalendu oma lennu andmed. Seejärel otsib rakendus internetist kõik vajaliku lennuinfo ja ilmateate. Lennu ajal aga internetti enam vaja ei ole ning see rakendus töötab telefonides ka lennurežiimil.

SkyGuru loojaks on 22 aastase töökogemusega Iisraeli piloot ja psühholoog Alex Gervash, kelle kogemustepagasis on ka juba muid lennuhirmuga võitlemise meetodeid ja kursuseid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles