Uuring: mitme keele valdamine muudab inimese atraktiivsemaks ja edukamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tahad värskendada oma armuelu ja tõmmata ligi rohkem potentsiaalseid partnereid? Õpi ära mõni uus keel! 71 protsenti ameeriklastest ja 61 protsenti brittidest usub, et rohkem kui ühe keele valdamine muudab inimese atraktiivsemaks. 

Uuring tehti Ameerikas ja Suurbritannias ja selgus, et inimesed leidsid mitme keele valdamise muutvat mehe või naise atraktiivsemaks kui muidu, vahendab CNN.

Küsitleti kolme tuhandet inimest ja üheksa inimest kümnest tunnistasid, et nad on õppinud uut keelt armastuse eesmärgil. Umbes pooled tunnistasid, et nad on unistanud romantilisest suhtest välismaalasega.

Liikudes magamistoast töösuhete poole, siis üks neljandik uuringus osalejatest arvasid, et ainult ühe keele valdamine on neil karjääriredelil takistuseks saanud ning üks kaheksast tunnistas, et on oma CVs keeleoskuse kohta liialdanud.

Ameeriklased ja britid leidsid, et kõige seksikam keel on prantsuse keel ja prantslastel on ka kõige seksikam aktsent, kui nad räägivad inglise keelt.

See tähendab, et mitme keele valdamine muudab inimese palju atraktiivsemaks, edukamaks ja kaastundlikumaks. Lisaks on see hea sinu tervisele, sest väidetavalt aitab keele õppimine noores eas kaasa paremate kognitiivsete võimete arengule ja lükkab edasi Alzheimeri tõve tekke võimalust. See on hea viis aju treenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles