Indias ei tohiks turistid enam seelikuid kanda

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja Cambridge'i hertsohinna Catherine külastavad Indiat
Prints William ja Cambridge'i hertsohinna Catherine külastavad Indiat Foto: SCANPIX

India turismi- ja kultuuriminister on sattunud pahameele tulva alla, kuna ütles, et turistid ei tohiks Indias enam seelikuid kanda.

Turistidele antakse lennujaamas nimekiri lubatud ja lubamatutest asjadest. Nende hulgas on range soovitus mitte kanda seelikuid ning väikelinnades mitte õhtuti üksi väljas käia, vahendab news.com.au India turismi- ja kultuuriministri Mahesh Sharma sõnu.

Sharmat tabas avalduse tõttu ohtralt kriitikanooli, mistõttu parandas ta hiljem öeldut ning väitis, et ta pidas silmas vaid religioosseid paikasid. «Ma ei rääkinud sellest, mida naised peaksid kandma või mitte. Ma olen kahe tütre isa, ma ei saa teha reegleid selles osas, mida naised kannavad,» lisas ta.

Vaatamata sellele, et minister üritas öeldut korrigeerida, jäid paljud tema suhtes endiselt kriitiliseks. Eelmisel aastal ütles minister, et tüdrukute öine väljas käimine ei ole osa India kultuurist ning et ta kaitseb Indiat lääne kultuuri pealetungi eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles