Matkal surnud mägironija naine ootas kuu aega abi (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäetipp
Mäetipp Foto: SCANPIX

Tšehhi turist ootas kuu aega väikeses mägionnis abi pärast seda, kui ta mees end surnuks kukkus.

Kaks Uus-Meremaal matkamas olnud rändurit matkasid lõunasaare mägedes. Augusti alguses juhtus aga mehega õnnetus ning ta kukkus end umbes kahe kilomeetri kõrguselt surnuks, vahendab news.com.au.

Naisel õnnestus küll mehe juurde jõuda, kuid tema elu ei olnud tal enam võimalik päästa. Seejärel läks naine metsaonni, kus veetis terve kuu abi oodates. Raadiot ei õnnestunud noorel naisel tööle saada ja seetõttu joonistas ta lumele suure «H» tähe, lootes, et keegi seda märkab.

«Väga ebatavaline, et Uus-Meremaal on inimene nii kaua kadunud ning keegi ei teata sellest politseile,» rääkis uurija Olaf Jensen. Naine viidi otse haiglasse ning politsei kuulas ta seal ka üle, lisas Jensen.

Politsei sõnul olid mõlemad matkajad kogenud ning neil oli kaasas ka korralik varustus. Kahjuks ei öelnud nad aga paljudele, et on matkale minemas. Praegu keskendub politsei peamiselt mehe surnukeha leidmisele.

Uus-Meremaa on Tšehhi mägironijate seas väga populaarne sihtkoht, sel aastal esitasid avalduse aastase viisa saamiseks rohkem kui 30 000 Tšehhi kodanikku.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles