Galerii: vastavatud maailma suurimal koopal on juba kaheaastane järjekord

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti avati Vietnamis maailma suurim koobas Hang Son Doong, kuid juba praeguseks on selle külastamisjärjekord veninud kahe aasta pikkuseks.

Phong Nha-Ke Bang rahsvuspargi all asuvasse koopasse võib ekspeditsioone korraldada vaid üks firma, Oxalis Adventure Tours, vahendab Travel and Leisure.

Hiiglaslik koobas on kõige avaramas kohas lausa 91 meetrit lai ning sinna võiks ära mahutada Airbus A380 lennuki. Kõige kõrgemas kohas on koopalagi maapinnast 182 meetri kaugusel, mistõttu mahuks sinna hõlpsasti mõni pilvelõhkuja.

Oxalise 2017. aasta ekskursioonid pandi müüki eelmisel nädalal ning juba 20 tunni möödudes olid kõik seiklused välja müüdud. Nüüd peavad soovijad Vietnami reisi edasi lükkama ning proovima pileteid saada 2018. aastasse.

Kuuepäevane matk läheb reisisellidele maksma umbes 2600 eurot ning selle raha eest tasub oodata džunglis matkamist, Rao Thuong jõe ületamist, roomamist ja mägironimist. Koopa laes on kohati 30-meetrised augud, mis lasevad sisse päevavalgust ning sealt leiab isegi liivarannad.

Kui ei kannata kaks aastat oodata või ei ole tahtmist sellist matka ette võtta, vaata droonivideost, milline «lõputu koopana» tuntud paik välja näeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles