Osa Eesti turismifirmasid jätkab Egiptuse reise

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand Sharm el Sheikhis.
Rand Sharm el Sheikhis. Foto: SCANPIX

Reisifirmad Teztour ja Goadventure pole esialgu Egiptuse reiside ärajätmisest teatanud, kuid pakuvad loobujatele asendusreise.


«Minul on piletid 19. veebruaril väljuvale Hurghada reisile Teztouriga ja seda tühistatud pole. Samuti väidavad Teztour ja Goadventure,et nemad hetkel reise ära ei jäta ja müüvad veebruaris väljuvatele lendudele reise edasi. Palun selgitust,» kirjutas toimetusele üks lugeja.

Teztouri ei õnnestunud telefonitsi kätte saada, sest see reisifirma pole oma telefoni avalikustanud ja kodulehel on ainult faksi number. Hiljem teatas reisifirma tegevjuht Tatjana Arhipova, et otsus, kas reise Egiptusse jätkata või mitte, võetakse vastu täna õhtul, mil toimub reisikorraldajate ühine koosolek tabijakaitseameti ja turismifirmade liiduga.

Goadventure reklaamijuht Inna Levtšenko kinnitas, et ühtki reisi pole rahutuste tõttu Egiptuses seni tühistatud, sest seal tegutsevate reisiesindajate kinnitusel on Punase mere kuurortides olukord endiselt rahulik.

«Poed ja restoranid on avatud tavapärastel aegadel, sõjaväelasi pole ei Hurghada ega Sharmi tänavatel, puhkajatele ei ole tehtud mingeid rangeid ettekirjutusi liikumise osas,» selgitas reklaamijuht. Ta lisas, et vaid mõned hotellid on soovitanud klientidel igaks juhuks õhtuti oma territooriumile jääda.

Tavapärasest erineb olukord kuurortides vaid selle poolest, et ära on jäetud ekskursioonid Kairosse ja Luxorisse. Endiselt ei soovitata ka reisida Aleksandriasse. Kairo on kuurortpiirkondadest 510 km kaugusel ehk sama kaugel kui Tallinn Vilniusest. Hurghada tänavatel on näha vaid tavalisest rohkem politseipatrulle, et turistide ohutus ja turvatunne oleks tagatud.

«Hetkel Sharmis ja Hurghadas viibivad reisijad ei soovi oma puhkust katkestada ega näe vajadust ennetähtaegselt koju naasmiseks, kuigi see võimalus sai neile esindajate kaudu pakutud. Telefoniside Egiptusega toimib hästi, internetiühendus on ka enamasti olemas, tõrkeid on esinenud traadita internetiühenduses ja sõnumite saatmisel kohalikelt numbritelt Eesti numbritele,» selgitas reisifirma esindaja.

Juhul, kui olukord peaks muutuma ning Sharmis ja Hurghadas puhkajatel peaks tekkima vähimgi reaalne oht, on Goadventure valmis inimesi viivitamatult Eestisse tooma. «Meie klientide väljaviimine nii Sharmist kui ka Hurghadast on vajadusel kergesti ja kiiresti korraldatav, samamoodi ka tulevaste reiside tühistamine,» kinnitas Levtšenko.

Eestis tegutsevate kindlustusseltside hinnangul pole hetkel Egiptuse kuurortides tegemist siiski ametliku force-majeur'i olukorraga, seega ei ole reisi tühistamine vääramatu jõu tõttu võimalik.

Novatours on kõik Egiptuse reisid kuni 27. veebruarini tühistanud. Veebruariks reisi broneerinutele pakutakse alternatiivina reise Kanaari saartele või raha tagastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles