Eesti saadab Egiptusse konsulaarabidiplomaadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Egiptuse linnades.
Rahutused Egiptuse linnades. Foto: SCANPIX

Välisministeerium saadab Egiptuse kuurortlinnadesse Sharm el-Sheiki ja Hurghadasse Eesti konsulaarabidiplomaadid, kes hakkavad vajadusel turistidele infot ja abi andma.

«Eesti konsulite ülesanne on vajadusel osutada abi ja tuge sealviibivatele Eesti turistidele ja Eesti kodanikest alalistele elanikele ning veenduda nende turvalisuses ja heaolus, anda infot tegelikest asjaoludest ning jälgida olukorda kohapeal,» ütles välisminister Urmas Paet.

Tema sõnul on Eesti välisministeerium kontaktis Soome välisministeeriumi kolleegidega, et arutada võimalusi, kuidas oma riikide kodanikke ühiselt abistada Egiptusest lahkumisel.

«Suhtlesin sel teemal täna hommikul Soome kolleegi Alexander Stubbiga ning Soome plaanib Kairost kodanike äratoomiseks saata teele erilennu. Ka Eesti kodanikel, kes viibivad Kairos või selle lähedal ning soovivad Egiptusest lahkuda ja kes saavad liikuda Kairo lennujaama, on võimalus selle lennuga lahkuda,» lisas Paet.

Euroopa Liidu välisministrid arutavad täna pärastlõunal Brüsselis Egiptuses kujunenud olukorda. «Poliitiline kriis Egiptuses kestab ja sündmused arenevad endiselt väga kiiresti ning raske on prognoosida, millise pöörde need võivad võtta. Egiptuses, eeskätt pealinnas Kairos ja teistes suuremates linnades, on toimunud mitmeid poliitilisi demonstratsioone ning rahutusi. Rahutused on nõudnud juba rohkem kui 100 inimese elu,» sõnas Paet.

Välisministeerium soovitab endiselt rahutuste jätkumise tõttu Egiptusesse mitte reisida ning Egiptuses viibijatel võimalusel riigist lahkuda. Punase mere äärsetes kuurortides on olukord seni olnud rahulik, aga hotelli territooriumilt ei tasuks siiski lahkuda. Egiptusesse reise korraldavatel turismifirmadel soovitab välisministeerium uusi reisijaid riiki mitte lähetada ja olla pidevas ühenduses oma kohapealsete esindajatega.

Välisministeerium jälgib olukorda Egiptuses ning annab vajadusel operatiivselt nõuandeid reisijatele. Ööpäevaringselt on võimalik saada konsulaarabi telefonil +372 53 01 9999.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles