Välisministeerium soovitab vältida reisimist veel nelja riiki

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsed protestiaktsioonid Liibanonis Beirutis Egiptuse saatkonna ees.
Eilsed protestiaktsioonid Liibanonis Beirutis Egiptuse saatkonna ees. Foto: AP/ Scanpix

Lisaks Egiptusele ja Tuneesiale soovitab välisministeerium vältida reisimist ka Jordaaniasse, Liibanoni, Süüriasse ja Jeemenisse.

Regioonis tekkinud pingelise olukorra tõttu soovitab välisministeerium reisisihtkohtadena vältida Jordaaniat ja Süüriat, teatab ministeeriumi pressitalitus.

«Liibanoni ja Jeemeni puhul on lisaks pingelisele olukorrale regioonis oluline arvestada ka võimaliku terrorismiohuga,» sõnas välisminister Urmas Paet. «Liibanonis on viimastel aastatel toimunud mitmeid rünnakuid kõrgete ametiisikute suhtes ning Jeemenis on terrorismioht väga kõrge ja viimase 10 aasta jooksul on seal toime pandud väga palju terroriakte,» lisas ta.

Sudaani reisimist soovitab välisministeerium täielikult vältida. «Poliitiline ebastabiilsus on Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas viimastel nädalatel väga kiiresti levinud ning võib jätkuda, seetõttu on oluline tähelepanelikult arenguid jälgida ning neile operatiivselt reageerida,» ütles välisminister Paet.

Välisministeeriumi hinnangul võib olla ohtlik reisida ka teatud piirkondadesse Alžeerias ja  Marokos. Samuti võib olla ohtlik reisimine teatud Liibüa piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles