Estour: Eesti turiste ei ole veel erakorraliselt tagasi saadetud

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hurghada.
Hurghada. Foto: AFP / Scanpix

Egiptusesse reise korraldava Estouri reisikorraldaja sõnul ei ole firma Hurghadast erakorraliselt reisijaid Eestisse veel tagasi saatnud.

Estouri Egiptuses Hurghadas viibiv reisikorraldaja Jelena Jemšanova märkis Postimees.ee’le, et kuigi reisijaid pole veel tagasi saadetud, ollakse kõigeks valmis. Ta kinnitas, et vajaduse tekkimisel organiseeritakse tagasisõiduvõimalus.

Reisikorraldaja Horizon Travel andis Postimees.ee’le teada, et Egiptuse-reiside tühistamise tõttu on tekkinud suurem nõudlus teiste soojamaareiside järele ning reisifirma teeb lisalende näiteks Kanaari saartele.

Horizon Traveli tegevdirektori Cinzia Siigi sõnul võis juba eelmisel nädalal märgata eestlaste tavapärasest märksa suuremat huvi leida Egiptuse asemel mõni muu, turvalisem sihtpunkt.

Soome reisikorraldajale Aurinkomatkat kuuluv Horizon Travel ise ei korralda hetkel Egiptuse-reise. Aurinkomatkat on teatanud, et toob kõik nende kaudu Egiptuses viibivad turismigrupid tagasi ja püüab leida klientidele asendussihtpunkte.

Novatours viis ka täna turiste Egiptusesse

Reisikorraldaja Novatours tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal teatas eile ERR Uudistele, et olukord Punase mere kuurortites püsib tavapäraselt rahulik, demonstratsioone seal ei ole ning Eesti turistid lendavad ka täna Hurghadasse.

«Hurghada ega Sharm el Sheikhi piirkonnast enam kui 600 kilomeetri kaugusele jäävad sündmused puhkajate melu ei kõiguta,» rääkis ta, kuid möönis, et ekskursioonid on turvakaalutlustel teisipäevani tühistatud ja ka liinibussid ei välju enne rahutuste lõppemist suurlinnadesse.

Uustali sõnul puhkab Novatoursiga praegu Egiptuses ligi 260 turisti ning reisibüroo andmeil on kuurortlinnade mõnedes piirkondades internetiühendus ja toimib mobiililevi kõnede tegemiseks (SMSe ei saa saata ja vastu võtta), samuti toimivad täielikult tavatelefonid.

Rahutuste laienemisel puhkepiirkondadesse on Novatours valmis kiirelt reageerima ja kliendid ruttu kodumaale tooma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles