Moslemist stjuardess kaebas tööandja kohtusse (3)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt illustreeriv
Pilt illustreeriv Foto: SCANPIX

Moslemist stjuardess kaebas oma eelmise tööandja ExpressJeti kohtusse, sest firma kõrvaldas ta töölt.

ExpressJet kõrvaldas mosleminaise ilma kompensatsioonideta töölt, sest viimane keeldus klientidele alkoholi serveerimast, vahendab Travel and Leisure.

Stjuardess Charee Stanley nõuab kahjutasu, sest tema arvates ei pingutanud lennufirma piisavalt, et tema religioonist tulenevaid nõudmisi täita. «Inimesi ei tohiks nende usu pärast karistada, kui tööandja suudab mõistlikkuse piires töötaja soove täita,» rääkis Ameerika-islami vaheliste suhete nõukogu esimees Dawud Walid.

«Meie jaoks ei ole see moslemipõhine probleem,» lisas ta. Stjuardess Stanley on alles hiljuti moslemiusku pöördunud ja ta rääkis sellega kaasnevatest piirangutest kohe ka oma ülemusele. Ühtlasi leppis ta kokku oma kolleegiga, kes oli nõus tema asemel alkoholi müüma, ning Stanley sai piirduda alkoholivabade jookide ja söökide pakkumisega.

Koostöö sai löögi, kui üks uutest kolleegidest esitas sellise korralduse kohta kaebuse. Stanley jäi aga endale kindlaks, et alkoholi serveerimine ei ole tema tööülesannetes kaugeltki primaarne. Kõige tähtsam on ikka turvalisus, rääkis Stanley.

ExpressJet keeldus süüdistust kommenteerimast, sest uurimine alles käib. Siiski ütlesid nad, et firma hindab mitmekesisust. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles