Maailma pikima lennu tiitli nimel käib tõsine võistlus

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qantas lennukid
Qantas lennukid Foto: SCANPIX

Kuni märtsini hoidis seda tiitlit Qantas, siis lõi selle üle Emirates ja nüüd tahab taas Qantas võimu võtta.

Kuigi maailma pikima lennu tiitel ei anna lennufirmadele midagi juurde peale uhkustamisvõimaluse, käib ometi selle pärast paras madin, vahendab Travel and Leisure.

Kuni märtsini oli tiitli omanik Austraalia lennufirma Qantas, kes lendas Dallasest Sydneysse. Lend kestis kokku 16 tundi ja 50 minutit. Seejärel võttis teatepulga üle Emirates, kes avas liini Aucklandist Dubaisse, mis võttis aega 17 tundi ja 15 minutit ja läbis selle ajaga 13 179 kilomeetrit.

Nüüd soovib aga Qantas pikima lennu rekordit taas endale. Järgmisel aastal saab Qantas kätte uued Boeing 787 Dreamlineri lennukid, millega on plaanis hakata katma üsna pikki vahemaid. Praegu kaalutakse liini avamist Londonist Perthi, mille vahemaa on  14 300 kilomeetrit.  

Kui Qantas soovib tiitli endale võita, peab ta aga kiirustama, sest Qatar Airways plaanib avada otseliini Dubai ja Santiago vahel ning lend kestaks 18 tundi ja 30 minutit. Lisaks soovivad nad lendama hakata Dohast Aucklandi.

Ka Emirates ei ole huvitatud tiitlist loobumisest ning seetõttu on juttu olnud liini avamisest Dubai ja Panama City vahel. Konkurentsile veel õli tulle valades tahab ka Singapore Airlines avada 19-tunnise otselennu Singapurist New Yorki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles