Uus reegel, mida rikkudes võib Itaalias trahvi saada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülerahvastatud rand
Ülerahvastatud rand Foto: SCANPIX

Itaalia rannad on niivõrd populaarsed, et sealsed ametivõimud on kehtestanud uue seaduse, mille vastu on üsna kerge eksida. 

Kõik turistid soovivad endale rannas parima ja veele võimalikult lähedase koha leida, mistõttu minnakse randa isegi juba eelmisel õhtul kohale ja pannakse oma rätikud ja päikesevarjud maha, vahendab news.com.au.

Itaalia ametivõimud ei pea seda aga heaks tavaks, mistõttu on nad asunud eelnevalt valmis pandud toole konfiskeerima, ning nende omanikud võivad saada 260 euro suuruse trahvi.

Eelmisel nädalavahetusel said Livorno ametivõimud kätte 37 tooli, 30 päikesevarju ning ohtralt rätikuid ja isegi mõned ujumisriided. Veidi lõunapool, Roseta Capo Spulicos konfiskeeriti aga rohkem kui 200 päikesevarju ja  tooli.

Kuigi see tundub veidi äärmuslik, on Itaaliat sel aastal tabanud turistitulv, kuna paljud ei julge enam Türki ja Prantsusmaale reisida. Lisaks on hädas Hispaania, kes kaalub Barcelonas tasakaaluliikurite keelustamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles