Vaata, mille pärast võib reisija lennukist välja visata

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hais
Hais Foto: SCANPIX

Nimekiri tegudest või asjadest, mille pärast võib pardameeskond lennukist välja visata on ilmselt pikk, kuid on mõned reeglid, mis nii üldtuntud ei ole ja mida tasuks teada.

Hiljuti ei lubatud lennukisse Ühendriikide reisijat, kes ise väitis, et põhjuseks oli tema poliitilise alatooniga t-särk. Ta kandis küll Donald Trumpi laimava tekstiga särki, kuid siiski oli pardameeskonna sõnul probleemiks hoopis vulgaarne tekst, vahendab Fox News.

Mees keeldus toona särgi isegi pahupidi pööramast, mistõttu keelduti teda lennule laskmast. Nii võib juhtuda ka siis, kui reisijal on seljas roppude kirjadega või teisi inimesi solvava sisuga särk.

Lisaks võib lennukist reisija välja visata järgnevatel juhtudel.

1. Liiga vähe riideid - kuigi paljud firmad ei ole seda veel ametlikult reegliks teinud on juba mõningaid lennufirmasid, kes ei luba pardale reisijaid, kui neil on kas üla- või alakeha paljas. Võib tunduda veider, et selline reegel üldse vajalik on, kuid seda on siiski lennundusajaloos juhtunud, et inimesed üritavad poolalasti lennule pääseda.

2. Liiga vähe deodoranti - kui reisija lõhnab ebameeldivalt ei pruugi pardameeskond teda lennule lubada. See reegel kehtib peaaegu kõikidel lennufirmadel ning seda on minevikus ka ohtralt rakendatud.

3. Oled väga haige - selline reegel kehtib jällegi enamikes lennufirmades, kuid seda peab tavaliselt väga harva rakendama. Väike nohu ei takista lendamist, kuid kui oled silmnähtavalt väga haige, siis võivad lennujaamatöötajad küsida arstitõendit, mis lubaks lennata.

4. Vale lemmikloom - Ühendriikides kogub järjest enam populaarsust emotsionaalseks toeks lemmikloomade lennukisse võtmine. Siiski on mõned firmad, kes ebatavalistel loomadel lennukisse siseneda ei luba, arvestades seejuures peamiselt just kaasreisijate mugavust, kes ehk ei soovi istuda mõne mao või ämbliku kõrval.

5. Kurjategija - mõnikord tuleb kurjategijaid lennukiga transportida ning paljud firmad on nõus seda ka tegema, kui kurjategija on käeraudades ning teda valvab politsei. Mitmed lennufirmad on siiski keeldunud sellist teenust osutamast, ükskõik kui kinni seotud ja turvatud kurjategija ka ei oleks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles