Kõige veidramad soovid, mida stjuardessidele esitatud

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stjuardess
Stjuardess Foto: SCANPIX

Tavaliselt on kõige tüütumad reisijad need, kes kõvasti räägivad, teiste najal magama jäävad või võtavad kaasa palju asju, kuid nemad ei pruugi olla tingimata need, kes esitavad veidraid nõudmisi.

The Active Times on pardameeskondadega rääkides kokku pannud nimekirja omapärastest soovidest, mida stjuuardid ja stjuardessid on läbi aegade kuulnud.

1. Palun tantsule - kord palus üks Teise maailmasõja veteran ühe stjuardessi tantsule keset esimese klassi vahekäiku. Naine nõustus tantsule minema, kuid lisas, et kellegi teisega ei oleks ta lennukis tantsinud.

2. Armulugu - üks meessoost reisija palus stjuardessi abi ühe kaasreisija võlumisel. Mees nägi endast mõni rida eespool üht võluvat naisterahvast, kuid oli liiga uje, et ise talle läheneda. Seega kirjutas ta oma nime ja numbri ühele salvrätikule ning palus stjuardessil see naisele viia. Pärast maandumist ootas naine meest ukse juures ning nad lahkusid koos.

3. Beebid pagasiks - mitmeid kordi on ette tulnud juhtumeid, kus vanemad on oma väikesed beebid pagasiriiulile pannud. Kui emadelt seepeale seletust küsida, on stjuardessidelt ka palutud, kas nad võiksid oma last seal hoida, sest see näeb ju hälli moodi välja, mistõttu oleks lapsel seal kindlasti hea. Olgu öeldud, et pardameeskond ei ole sellist käitumist kunagi lubanud.

4. Kingad postiga - kord palus üks reisija stjuardessil saata talle oma kingad postiga koju, et ta saaks need ära parandada. Stjuardessi sõnul ei saanud reisijal aimugi olla, kas kingad olid katki või mitte, kuid kuna tegemist oli kingsepaga, siis nentis stjuardess, et ta võis märgata midagi, mida teised ei näe. Siiski jäi ta lõpuni kahtlevaks, sest müügiportaalis eBay on suur turg stjuardesside kasutatud kingadele.

5. Intiimelu - ilmselt ei tule see kellelegi üllatuseks, et nii mõnigi kord on pöördutud stjuardesside poole küsimusega, kas ja kuidas tohiks kõrgustes natuke vallatleda. Kui tavaliselt seda ei soosita, siis on mõnikord tehtud erandeid ja nii on pardameeskond jaganud näiteks äsja abiellunutele isegi soovitusi, kuidas võimalikult edukalt lennukis armatseda.

6. Mängutuba - kord hämmastas üks lastega reisija meeskonda sellega, et küsis, kus asub mängutuba. Kui talle seepeale vastati, et lennukites ei ole selliseid asju, oli reisija veel üllatunud, sest tegemist on ju pika lennuga.

7. Lisahapnik - esimest korda lendajad ei saa tihti kohe aru sellest, kuidas asjad käivad. Nii arvas ka üks vanem reisisell, et hapnikumaski tuleb kasutada terve reisi vältel, mistõttu ta selleks meeskonnalt ka luba küsis.

8. Aga suitsetamine?  - kõik teavad, et lennukites suitsetada ei tohi, kuid siiski leidub neid, kes paluvate pilkudega meeskonnale otsa vaatavad ja küsivad, kas nad salaja võiks ikka ühe suitsu teha, sest nad ei ole terve päeva ühtegi sigaretti tõmmanud. Nii peituvad nad tihti ka tualettidesse ja vabandavad end väitega, et seal on ju tuhatoos olemas. Tuhatoos on lennukites siiski vaid selleks, et kustutada nende suitsetajate sigarette, kes on sellega vahele jäänud, ja kindlasti ei tähenda see, et tualettides võikski pläru ette panna.

9. Munad ja müsli - kord raevus üks esimeses klassis reisiv ema, et ta ei saanud hommikusöögiks muna, vaid müslit, ning süüdistas meeskonda oma kogu puhkuse rikkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles