Turist jäi ööseks Milano katedraali katusele lõksu

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duomo
Duomo Foto: SCANPIX

Turvatöötajad sulgesid Milanos Duomo uksed ja jätsid Ameerika Ühendriikidest pärit turisti ööseks katedraali katusele.

23-aastane mees rääkis politseile, et ta oli parajasti tualettruumis, kui turvamehed enne katedraali lukustamist oma viimase kontrollkäigu tegid, vahendab Lonlely Planet.

Kui mees aru sai, et ta on katedraalis luku taga, otsustas ta alarmi mitte käivitada ja jääda pigem ööseks katusele. Järgneval hommikul, kui Duomo taas külastajatele avati, andis ta ennast ametivõimudele üles. Politsei sõnul talle süüdistust ei esitata.

Seni pidid katedraali külastajad katusele pääsemiseks läbima metallidetektori ja turiste valvasid alati ka politsei ja relvastatud sõdurid. Pärast intsidenti paluti politseilt aga veel enam abi, et kõiki külastajaid kontrollida ning kindlustada, et ööseks kedagi sinna sisse ei jää.

Gooti stiilis katedraal on Milano sümbol. Duomo on kuulus oma ekstravagantse fassaadi, 135 torni ja 3400 kuju poolest, mis seda kaunistavad. Katedraali ehitamiseks läks aega üle 600 aasta. Katuselt avaneb kogu linnale imeilus vaade ja selgel päeval on võimalik sealt isegi Alpe näha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles