Maja, mis peidab endas 2000 surnukeha

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beinhaus Hallstattis
Beinhaus Hallstattis Foto: SCANPIX

Väike kurjakuulutav maja asub Austrias Hallstatti surnuaial ning on ääreni täis pealuusid ja konte.

Väike maja maalilises Hallstattis on viimne puhkepaik rohkem kui 200 inimesele, kelle pealuud ja kondid on pandud omapärases surnukambris riiulile, vahendab news.com.au.

Maja on alates 1700. aastatest kasutatud üleliigsete surnute hoiustamiseks. Sel perioodil hakkas Hallstatti inimestel jääma ruumi väheseks, kuhu oma kadunukesi matta ning nii ehitati neile eraldi maja.

Sugulased pandi alati riiulitele kõrvuti ning ei läinud kaua, kuni veel elus olevad lähedased hakkasid kadunute pealuid kaunistama. Nii maaliti neile surmakuupäevad, nimed ning tihti ka mõned sõnumid armastusest või julgusest.

Nii on seal praeguseks 600 värvitud surnupealuud. Luude värvimine lõppes aga 1960. aastate paiku, kuid väidetavalt on siiski alles hiljuti sinna tekkinud veel üks kaunistatud pealuu. 1995. aastal toodi sinna naise pealuu, kelle viimane soov oli saada Hallstatti maja riiulile.

Maja on nüüd äärmiselt populaarne turistide hulgas, kes tulevad eriskummalisi joonistusi uudistama. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles