Siseturismi hitid on kultuuriürituste ja aktiivse puhkuse paketid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laeva jõgi
Laeva jõgi Foto: SCANPIX

Juba teist aastat järjest on populaarseimad puhkuse veetmise viisid Eestis ja lähinaabrite juures kultuuri- ning aktiivse puhkuse paketid. 

Eestlased eelistavad pakette, kus meelelahutus või aktiivne puhkus on kokku pandud heal tasemel majutusega. Eestis on eriti populaarsed Laitse, Kõue ja Vihula mõisa teatri- ja kontserdipaketid koos lisateenustega, rääkis Estraveli Balti tootesuuna direktor Malle Pottsepp.

«Praegu on kultuurihuviliste eestlaste jaoks üks populaarseimaid kultuuripakette Saaremaal. Järgmisel nädalavahetusel toimub seal Saaremaa ooperipäevade kulminatsiooniks kujunenud suur ooperigala, kuhu on saada veel vaid loetud piletid ja majutuskohad,» lisas Pottsepp.

Lühemaid puhkusi meeldib eestlastele veeta spaas. Suvel on eestlased nõus aga rohkem kilomeetreid maha sõitma, et mõnda ilusasse paika jõuda. Nii on lemmikuteks kujunenud Ida-Virumaa ja isegi Läti ja Leedu, kirjeldas Pottsepp reisijate harjumusi.  

Lisaks spaapuhkusele on perede hulgas jätkuvalt väga populaarne kolmandat hooaega avatud Lottemaa, mille külastusega kaasneb sageli puhkus ja majutus Pärnus. Üks populaarsemaid perepakette asub Saaremaal, nimelt meeldib eestlastele puhata Suure Töllu puhkekülas.

Tänavuseks trendiks on aktiivse puhkuse populaarsuse kasv - näiteks on välja müüdud Rakvere ööjooksu paketid, populaarsed on ka kanuu- ja süstasõidud ning jahirent. Järjest rohkem küsitakse ka spetsiifiliste huvialadega seotud pakette, linnu- või hülgevaatlusretki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles