Tüsedad reisijad saavad oma lennuki (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluline mees
Ülekaaluline mees Foto: SCANPIX

Ülekaalulistel reisijatel on tihti rakse mahtuda tavalistesse lennukiistmetesse, mistõttu on nüüd tehtud neile eraldi lennuk, kus istmed on laiemad.

Kanada lennukitootja Bombardier esitleb varsti oma uut lennukit CS100, kus just keskmised istmed on oluliselt laiemad, vahendab news.com.au.

Boeing 737 lennukis on keskmise istme laius 44 sentimeetrit ning Airbus A319 lennukis 45,7 sentimeetrit, uues Bombardieris saab reisija laiutada 48 sentimeetril. Ka vahekäigud ja aknaalused kohad on uues lennukis laiemad, 47 sentimeetrit.

Lisaks on lennukites ka suurem vahekäik, mahukamad pagasiriiulid ning isegi aknad on suuremad kui ühelgi teisel samamahulisel lennukil. Uue õhulaevaga mahub korraga sõitma 100-150 reisijat.

Bombardier küsis lennuki tootmisel tagasisidet lennufirmadelt, kes andsid hinnangu, kui laiad ühed istmed peaksid olema, et reisijad oleksid rahul. Uus kujundus on loodud mõeldes just väga ülekaalulistele inimestele. Firma asepresidendi sõnul ootavad nad kuni 7000 CS100 lennuki tellimist järgmise 20 aasta jooksul.

Esimese tellimuse andis sisse Swiss International Air Lines ning see lennuk teeb oma esimese reisi Zürichist Pariisi juba sel nädalal. Juba on tellimuse esitanud ka Ameerika Ühendriikide lennufirma Delta Air Lines.

Ühtlasi väidab tootja, et uus lennuk on vaiksem ja kasutab vähem kütust kui teised samalaadsed õhusõidukid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles