Fääri saared kasutavad teede kaardistamiseks lambaid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fääri saared kasutavad teede ja sildade kaardistamiseks lambaid.
Fääri saared kasutavad teede ja sildade kaardistamiseks lambaid. Foto: Kuvatõmmis Youtube´i videost

Fääri saared otsustasid luua oma Google Street View, sest olid väsinud ootamast, et rakendus kogu saarestiku kaardistaks.

Saarestik koosneb 18 väiksemast saarest, kus elanikud on raskete tingimustega juba harjunud, vahendab The Guardian. Paraku ei andnud inimestele rahu asjaolu, et Google Street View ei soostunud Fääri saartele tulema, et kaardistada saarestiku teid ja sildu. Selleks, et probleem lahendada, tulid saarestiku elanikud hoopis innovatiivsemale lahendusele: Sheep View 360.

Kohalik lambakasvataja ja usin saarlane Durita Dahl Andreassen otsustasid käed lüüa ja nii pandi viiele lambale külge kaamera, mis salvestab lammaste jalutuskäike, ning fotod saadetakse Andreassenile, kes omakorda lisab need GPS-koordinaatidega Google Street View'sse.

«Siin Fääri saartel peame tegema asju omamoodi. Teades, et Google on nii suur ja meie nii väikesed, tundus see ainuõige otsus,» selgitas Andreassen.

Siiani on lambakaamera teinud panoraamvõtteid viiest paigast, mida saab iga soovija vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles