Olümpiapidu katku ajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio metroo see liin, mis ühendaks olümpiarajatised ülejäänud linnaga mängude alguseks tõenäoliselt siiski valmis ei saa.
Rio metroo see liin, mis ühendaks olümpiarajatised ülejäänud linnaga mängude alguseks tõenäoliselt siiski valmis ei saa. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EM oli vaid sissejuhatus. Tõeline spordipidu on alles ees – olümpiamängud. Rio de Janeiro pikad liivarannad, aastakümnetepikkune sambakarnevali korraldamise vilumus, Brasiilia temperament, kuum päike ja kuulsa sümbolina ligi 40 meetri kõrgune Lunastaja Kristuse kuju linna kaitsmas. Eeldused ideaalseks olümpiaks on justkui olemas, ometi saadab ebaõnn suursündmust igal sammul.

Kui Rio de Janeiro seitse aastat tagasi tänavuste suveolümpiamängude korraldajaks valiti, räägiti Brasiiliast kui suure tuleviku ja tärkava majandusega riigist. Tollane president Luiz Inácio Lula da Silva kuulutas uhkusega, et Brasiilia – esimene Lõuna-Ameerika riik, kel on au olümpiat võõrustada – on jõudnud maailma tippude hulka. Nüüd, kolm nädalat enne XXXI suveolümpiamängude algust, vaevleb riik ühe aastakümnete rängima majanduslanguse ja inetu poliitilise kriisi käes ning püüab kogu maailma nõudlike pilkude all olümpiamängude korraldamise keeruka ülesandega toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles