Toidud ja joogid, mida tuleks enne lennureisi vältida

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui plaanid lähiajal lennureisile minna, siis tasuks teada, millised toite tuleks enne lendamist vältida.

Delish.com tõi välja kümme toitu, mida ei tasuks süüa siis, kui plaanid lennukiga kuskile sõita.

1. Rasvased toidud

Praetud toite ja näiteks ka friikartuleid võiks enne lendamist vältida. Rasvased toidud võivad tekitada kõrvetisi, sest need sisaldavad niivõrd palju õli ja rasva. Samuti on neis toitudes tavaliselt palju soola, mis võib panna organismi vedelikke kinni hoidma ja see tekitab puhitust.

2. Punane liha

Kui plaanid enne lendamist oma lemmikburgerit nautida, siis mõtle hoolikalt järele. Punast liha võib olla raske seedida, seega sa võid kogeda ebamugavust ja sul võivad tekkida gaasid, mis muudab lendamise ka sinu ümber olevate inimeste jaoks ebameeldivaks.

3. Oad

Pole mingi saladus, et oad tekitavad kõhugaase. Kodus olles ei ole see ju mingi probleem, aga kui pead mitu tundi lennukis istuma, siis võivad kõhugaasid su lendu tõsiselt häirida. 

4. Alkohol

Kuigi paljud rahustavad alkoholiga enne lendamist närve, ei sobi need kaks tegelikult üldse kokku. Alkohol viib kehast vedelikku välja ja maandudes võid tunda, et sul on pohmell. Kas sa tõesti soovid reisi niiviisi alustada?

5. Kohv

Lendamine tekitab kehale niigi veidi stressi ja võib tekitada vedelikupuudust. Kui lisad sellesse võrrandisse veel kohvi, mis soodustab samuti vedelikupuuduse teket, siis võib juhtuda, et sind kimbutab peavalu või iiveldus.

Foto: Vida Press

6. Õunad

Õunad on ju küll tervislikud, aga kuna õunad sisaldavad palju kiudaineid, on neid raske seedida ja tulemuseks on puhitus ning kõhugaasid.

7. Brokoli

Brokoli, kapsas ja lillkapsas võivad samuti tekitada kõhugaase, seega ürita neid pigem enne lendamist vältida.

8. Gaseeritud joogid

Gaseeritud jooke võiks vältida enne lendamist ja neist tasuks eemale hoida ka lennu ajal. Gaseeritud joogid tekitavad ka gaase ning vahel ka kõrvetisi.

9. Vürtsikad toidud

Vürtsikad toidud võivad tekitada ebamugavustunnet kõhus, seega kui soovid, et lend oleks võimalikult meeldiv, ära söö enne sõitu midagi vürtsikat.

10. Närimiskumm

Nätsu närides pääseb kehasse üsna palju õhku, mis muutub gaasideks ja tekitab puhitust. Kui soovid oma hingeõhku värskendada, proovi parem piparmündipastille.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles