Video: lennukisse ehitati haigla, et arstiabi abivajajateni viia

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orbis lennuk
Orbis lennuk Foto: Facebook

Haiglasse kõndides teame eest oodata vastuvõturuumi, ringi jooksvaid arste ning palju patsiente, lennukis olev haigla on aga hoopis teistsugune.

Orbis on loonud lendava haigla, et aidata kolmanda maailma patsiente, kel puudub korralik juurdepääs arstiabile. Lennukis keskendutakse peamiselt silmaoperatsioonidele, vahendab Travel and Leisure.

Lisaks operatsioonidele kasutatakse seda ka õpitoana, kus kohalikud arstid saavad ekraanide vahendusel jälgida tehtavaid operatsioone ning nendest õppida. 80 protsenti haigustest, mis tekitavad pimedust, on tegelikult ravitavad, rääkis dr Jonathan Lord.

Lennukis on olemas kõik vajalik alates protseduuride toast, palatitest kuni kaisukarudeni välja, kelle peal on arstidel hea lastele näidata, mis nendega juhtuma hakkab ning ühtlasi on nad väikestele heaks kaaslaseks ja lohutuseks.

Pardal haigla opereerimine on omamoodi katsumus, sest lennata tuleb riikidesse, kel ei ole alati sõprussidemeid Ameerika Ühendriikidega, mistõttu tuleb kaasa võtta alati hulgaliselt vajalikke vahendeid. Ühtlasi tuleb arvestada muutuvate ilmaoludega ning leida tuleb ka arstid, kes sellistes tingimustes soovivad töötada. Suur osa pardal töötavatest tohtritest on vabatahtlikud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles