Nipid, kuidas reisil igal juhul hakkama saada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisi targalt
Reisi targalt Foto: SCANPIX

Reisides võib ette tulla igasuguseid juhtumeid, mistõttu tasub kindlasti väikeste nippide abil end kindlustada, et reis igal juhul õnnestuks.

Redditi meelelahutusleheküljel jagasid kogenud reisijaid nõuandeid, kuidas täbarast olukorrast siiski edukalt välja tulla või kuidas selliseid situatsioone koguni ennetada.

Mõned nõuanded olid küll ilmselged, kuid siiski vajalikud. Nii toodi mitmeid kordi välja, et enne reisile minekut tuleks kontrollida oma passi kehtivust ja samuti soovitati transfeer lennujaamast hotelli juba eelnevalt läbi mõelda, et vältida võõras paigas segadusse sattumist.

Lisaks anti ka huvitav nipp, kuidas varastest jagu saada. Selleks soovitati paberile kirjutada oma krediitkaardi andmed ja paroolid, see üle teipida, et see muutuks veekindlaks ning siis panna oma kinga sisse. Sealt ei oska seda aga keegi otsida. Seejärel kirjutada võltsandmed teisele paberile ning asetada see rahakotti ning kui vargad peaksid katset tegema kontole siseneda, blokeeritakse nad pärast kolmandat katset.

Ühtlasi on võimalik siiski lennukisse vedelikuga siseneda. Naistele on tihti tüliks just erinevate meigieemaldusvahendite kaasavõtmine. Selleks puhuks tuleks vatid vastava vedelikuga läbi immutada ja sulgeda nad mõnda purki. Nii püsivad need niisked pikka aega ja ei pea sellepärast kohvrit ära andma.

Muuseumite külastusel tuleks olla tähelepanelik ja mitte alati siseneda peauksest. Nii võib Pariisis Louvre'i külastusel kahandada oluliselt järjekordades ootamist.

Alati tuleks reisile kaasa võtta ka koopiad oma passist ja muudest vajalikest dokumentidest ning hoida neid originaalidest eraldi. Sel juhul, kui peaksid oma rahakoti ära kaotama, on sul endiselt kõik vajalik olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles