Reisimine muutub järgmisel kümnendil järjest populaarsemaks

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad
Reisijad Foto: SCANPIX

Visa läbi viidud uuringu kohaselt peaks järgmisel kümnendil välisriikidesse reisimine kasvama lausa 35 protsendi võrra.

Visa uuris lähemalt miljardite inimeste tehinguid, et mõista paremini klientide käitumist ning suurte ostude tegemist. Uuringust selgus, et 2025. aastaks teevad rohkem kui 280 miljoni majapidamise liikmed vähemalt ühe rahvusvahelise reisi aastas, vahendab Lonely Planet.

Suure reisimise kasvu põhjustajaid on kaks. Üheks peamiseks peetakse keskklassi pidevat suurenemist. Seega suurema sissetuleku tõttu on inimestel võimalik ka rohkem reisida. Sellega tekib ka uus klass, reisiklass, kelle jaoks ringi rändamine ei ole enam luksus vaid täiesti tavaline elu osa.

Teiseks muutub reisimine ajapikku ka järjest odavamaks, mängu tuleb uus tehnoloogia ning tugev konkurents. Paremad ühendused üle terve maailma rajavad teed reisimiseks. Visa hinnangul ehitatakse järgmise kümne aasta jooksul kokku 340 lennujaama, mis samuti peaks reisimist mugavamaks muutma.

Eeldatavasti saab selle tõusu eestvedajaks Hiina, kus inimesed peaksid 2025. aastaks reisima lausa 85 protsenti rohkem kui praegu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles