10 asja, mida järgmisel lennul küsima peaksid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakao
Kakao Foto: SCANPIX

Olenevalt lennufirmast, pakutakse lendude ajal küllaldaselt tasuta asju, kui oskad neid vaid küsida. 

Redditi meelelahutuslehekülg palus stjuardessidel avaldada salajased nipid, mis reisijad saaksid lennu ajal oma huvides kasutada. Asju, mida tasuta reisijatele jagatakse, on üsna mitmeid, alates jookidest ning lõpetades ravimitega, vahendab Business Insider.

1. Terve purk limonaadi - tavaliselt kui tellid endale mõne limonaadi, mis on väikeses purgis, kallavad stjuardessid sellest välja vaid väikese osa. Kui klaasi lisatakse veel ka jääd, võib sellest janu kustutamiseks väheks jääda, mistõttu tuleks küsida endale terve purk. Tavaliselt ei pane pardameeskond seda palvet ka pahaks ning annavad hea meelega limonaadpurgi reisijale.

2. Kakao - kuigi lennukites pakutakse alati kas kohvi või teed, siis on tihti neil tegelikult olemas ka kakao, mis iga magusasõbra isu peaks rahuldama.

3. Lapsehoid - kui reisid lastega võib tulla ette olukord, kus soovid korraks kas või tualetti minna. Enamik pardameeskonnast vaatab seni hea meelega sinu lapse järgi. Mõned lennufirmad pakuvad isegi lapsehoiu täisteenust, kus lapsehoidja sisustab terve lennu erinevate tegevustega.

4. Puhastuslapid - lennukid on tihti üsna räpased ja seal on ka palju pisikuid, mistõttu oleks mõistlik lennu alguses mõned kohad, nagu laud, puhtaks pühkida. Kui unustasid enda puhastuslapid kaasa võtta võid neid alati küsida stjuardessilt.

5. Hügieeni- ja meelelahutustarbed - pikematel lendudel on lennukis alati olemas mõned kasulikud esemed nagu kõrvatropid, juukseharjad, pliiatsid ja mängukaardid. Olenevalt lennufirmast võid saada ka hambaharja ja -pasta, näo-, huule-, ja kätekreemi ning isegi sokid. Kõiki neid asju on tavaliselt pardameeskonnal voli tasuta jagada.

6. Suupisted - tihti jagatakse lühematel lendudel suupisteid nagu pähklid või soolapulgad. Kuna pakid on väikesed võib kõht ikka korisema jääda, mistõttu tasuks alati stjuardessilt lisa küsida. Kui kõikidele lennukis on üks suupistekord jagatud ja neid jäi veel üle, siis annavad nad lahkesti veel ka lisa.

7. Alkohol - kuigi uue trendi kohaselt küsitakse peaaegu, et kõige eest raha, siis on paljudes lennufirmades alkohol endiselt hinna sees. Vastavalt firmale võib tasuta saada õlut, veini või isegi kangemaid jooke, millest siis kokteile segada.

8. Ravimid - lennukites on alati olemas esmaabivahendid, nii võid julgelt küsida endale vajalikku plaastrit või peavalurohtu. Retseptiravimeid nad muidugi ei jaga ja päris apteeki ei ole seal ka, seega kõik spetsiifilised ravimid tuleks ikka endal kaasa võtta.

9. Märgid lastele - kui mõni poiss või tüdruk tahab end tunda tõelise piloodina võite pardameeskonna käest neile küsida tiibadega rinnamärgi.

10. Pudelivesi - janu ei tule lennukis tegelikult kunagi tunda, sest alati on pardal olemas väikesed pudelid vett, mida saab reisijatele tasuta jagada. Seega janu kustutamiseks on vaja lihtsalt vett küsida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles